Kommunen ska fortsätta driva Halmstad City Airport

Kommunstyrelsens utskott för tillväxt och hållbar utveckling i Halmstad har beslutat att man vill fortsätta att driva Halmstad City Airport på grund av betydelsen som flygplatsen har för regionen.

2006 tog Halmstad kommun över Halmstad flygplats, numera Halmstad City Airport, från Luftfartsverket, LFV, och fyra år senare utvärderade kommunen beslutet för att komma fram till att man fortsätter att driva flygplatsen i ytterligare tio år, alltså fram till 2020. Nu har kommunstyrelsens utskott för tillväxt och hållbar utveckling i Halmstad beslutat att utvärderingen i år resulterar i att man ska fortsätta att driva flygplatsen med en rapport från företaget Sweco som grund för beslutet, skriver Hallandsposten.

Anledningen till att kommunstyrelsen beslutat sig för att fortsätta driva Halmstad City Airport mitt i coronatider är att flygplatsen bidrar med 1 900 jobb i Halmstad, ungefär 250 miljoner kronor i skatteintäkter per år och är viktig för brand- och ambulansflyg.

Lovisa Aldrin, vice ordförande i kommunstyrelsens utskott för tillväxt och hållbar utveckling, säger till Hallandsposten att om man inte har en fungerande flygplats i Halmstad skulle det kunna innebära att Försvarsmakten, som är en stor arbetsgivare i kommunen, väljer att flytta någon annanstans.

Innan coronakrisen flög BRA tre till fyra gånger varje vardag samt med kompletterande helgtrafik till Stockholm Bromma från Halmstad. Dessutom har flygplatsen planerad charter under året till Kanarieöarna och Turkiet.

Beslutet om att Halmstad kommun ska fortsätta driva Halmstad City Airport ska tas upp i kommunfullmäktige innan det är helt klart.

(Foto: Halmstad City Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.