COVID-19-uppdatering 20 maj

Swiss börjar att flyga till Göteborg i juni, Emirates stoppar tester av COVID-19 och Münchens flygplats förbereder sig för att minimera smittspridning när passagerarna kommer tillbaka.

Uppdatering kring COVID-19 coronavirusets påverkan på flygbranschen den 20 maj.

  • I juni börjar Swiss att flyga till flera destinationer igen, däribland Göteborg och Köpenhamn. Zürich-Göteborg kommer att flygas två gånger i veckan från den 6 juni. Samtliga avgångar ska flygas med Airbus A220-100. Även Zürich-Köpenhamn kommer att trafikeras med Airbus A220, men en blandning mellan -100 och -300. Från den 5 juni kommer Swiss att flyga fyra gånger i veckan till Köpenhamn. Totalt kommer Swiss att flyga till 29 destinationer under den första halvan av juni enligt Airlineroute.
  • Då restriktioner börjar att lätta för transporter i Grekland och inreseregler till andra europeiska länder tas bort kommer Aegean Airlines att öka sin kapacitet på sitt linjenät, till en början på inrikeslinjerna i Grekland. Dessutom avser det grekiska flygbolaget att från slutet av maj börja flyga till större europeiska städer. Det inkluderar flygningar till München, Zürich, Frankfurt och Genève som kommer att flygas från Aten med ett begränsat antal avgångar. Aegean kommer också att öka antalet flygningar till Bryssel som är den enda internationella destination som man flugit till under hela coronakrisen.
  • Münchens flygplats förbereder sig för att trafiken ska starta igen enligt ett pressmeddelande. Flygplatsen har ett stort paket av åtgärder mot spridningen av coronaviruset som man sjösatt vilket bland innefattar regelbundna utrop, skyltar och informationsvideor till passagerare när de börjar att flyga igen. Hur ofta man städar flygplatsen kommer att ökas och ytor där passagerare står still eller uppehåller sig en längre tid kommer att desinfekteras. Plexiglas har installerats där passagerare och flygplatsarbetare kommer i kontakt med varandra och där köer kan uppstå har man märkt upp avstånd som man ska hålla i golvet. Dessutom kommer alla personer på flygplatsen att vara tvungna att bära munskydd efter krav från de tyska myndigheterna.
  • Austrian Airlines skjuter upp starten för sin trafik ännu en gång. Tidigare planerade man att återuppta delar av sitt linjenät den 1 juni men nu har detta flyttats fram till den 8 juni enligt ett pressmeddelande. Orsaken till att datumet för trafikstart skjuts fram nu är att Österrike planerar att öppna gränsen mot Tyskland och möjligtvis fler länder från den 15 juni. Austrian Airlines kommersiella chef, Andreas Otto, säger att när efterfrågan är rätt och reserestriktionerna försvinner, då vill vi (Austrian) flyga igen.
  • Efter att ha varit det första flygbolaget som genomfört COVID-19-tester av sina passagerare har Emirates beslutat att stoppa testerna enligt Simple Flying. Detta sedan Dubais hälsomyndighet menar att testerna är för det mesta felaktiga. Emirates har hittills använt sig av COVID-19-testerna på passagerare som flög till Tunisien i april och för flygningar till Indien i maj. De testerna som Emirates har använt är en typ av snabbtester med ett stick i fingret för att sedan få svar på om man har COVID-19 eller inte tio minuter senare.

(Foto: TJDarmstadt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.