Ny finansdirektör klar hos SAS

SAS har idag, 19 maj, utsett Magnus Örnberg till ny Executive Vice President och Chief Financial Officer,CFO som efterträdare till Torbjørn Wist som lämnar flygbolaget i slutet på september.

I september slutar SAS nuvarande finansdirektör, CFO, Torbjørn Wist, på flygbolaget och nu är det klart att ersättaren blir Magnus Örnberg som närmast kommer från rollen som CFO för försvarskoncernen SAAB AB, en position han haft sedan 2012.

Magnus är en väl etablerad och uppskattad CFO med gedigen finansiell erfarenhet från stora internationella börsnoterade industribolag. Han har verkat i många år i olika roller och enheter inom ABB-koncernen, såväl i Sverige som internationellt, och sedan 2012 har han varit verksam som CFO för försvarskoncernen SAAB skriver SAS i ett pressmeddelande.

”Jag är mycket glad att kunna välkomna Magnus Örnberg till SAS. Magnus gedigna finansiella expertis tillsammans med hans erfarenhet av flyg från SAAB gör att han blir en värdefull tillgång för SAS. I dessa utmanande tider kommer han att spela en nyckelroll i arbetet med att framtidssäkra företaget”, säger Rickard Gustafson VD för SAS.

Magnus Örnberg tillträder rollen som finansdirektör hos SAS senast den 1 oktober. Nuvarande CFO Torbjørn Wist lämnar för att tillträda en tjänst som CFO för Wallenius Wilhelmsen i Norge.

”Jag är både stolt och glad att bli en del av SAS-koncernen. SAS har ett starkt varumärke, en tydlig marknadsposition och utgör en viktig del av den Skandinaviska infrastrukturen. Vidare har SAS de senaste åren, på ett mycket framgångsrikt sätt, lyckats modernisera sin affärsmodell och är en ledstjärna mot ett mer hållbart flygresande”, säger Magnus Örnberg.

(Foto: Alf van Beem)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.