Finnair modifierar A330 och ökar passagerartrafiken

Finnair har modifierat två Airbus A330 i sin flygplansflotta för att kunna lasta mer frakt på dessa vilket innebär att man tagit ur alla stolar i ekonomiklass från de båda flygplanen. Samtidigt kommer besked om att Finnair kommer att flyga omkring 30 procent av sitt planerade trafikprogram i juli.

Två Airbus A330-300 hos Finnair har modifierats genom att man plockat ur samtliga stolar i ekonomiklass för att ge plats åt mer frakt vilket det i nuläget finns en stor efterfrågan på. Detta innebär att Finnair nu kan lasta frakt både i stora delar av kabinen och i lastrummen under kabinen.

I april och maj har Finnair flugit frakt med sina passagerarflygplan till Kina, Japan, Sydkorea och dessutom Tallinn och Bryssel i Europa. Under förra veckan startade Finnair även fraktflygningar till New York och Bangkok vilket innebär att man nu genomför fler än 50 fraktflygningar i veckan.

Samtidigt som det råder stor efterfrågan på frakflygningar så kommer Finnair även att börja dra igång långlinjetrafiken med passagerare igen med trafik till nio destinationer i Asien från och med juli. I augusti kommer Finnair även att börja flyga till New York. I ett pressmeddelande skriver Finnair att långlinjetrafiken med passagerare kommer att vara starkt stödd av den stora efterfrågan på flygfrakt som finns just nu.

Finnair kommer även att återuppta flygningar till flera europeiska destinationer bland annat Göteborg och kommer i juli att flyga till 26 destinationer i Europa från Helsingfors. I augusti tillkommer även flygningar till ytterligare fem destinationer. Det är till en början fokus på större och viktiga destinationer som Frankfurt, London och Köpenhamn. Finnair har under hela coronakrisen flugit till Stockholm Arlanda från Helsingfors och kommer fortsätta att göra det framöver.

Finnair kommer allt eftersom efterfrågan ökar att lägga till fler avgångar och linjer på sitt linjenät och samtidigt ta reserestriktioner i beaktning för vilka linjer man trafikerar. Totalt sett kommer Finnair att flyga 30 procent av sitt ordinarie planerade trafikprogram i juli.

(Foto: Valentin Hintikka)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.