Lufthansa snart tillbaka i Göteborg

Från och med på måndag, den 18 maj, återupptar Lufthansa sin flyglinje Göteborg-Frankfurt. Bolaget kommer till en början att trafikera sträckan tre gånger i veckan.

Den 4 maj återupptog SAS sin flyglinje Göteborg-Stockholm Arlanda och på måndag, den 18 maj, följer Star Alliance-kollegan Lufthansa efter då man återupptar sin trafik från Göteborg till Frankfurt. Lufthansa kommer att trafikera sträckan på måndagar, onsdagar och fredagar framöver, men flygningarna till München är fortsatt inställda.

Alla flygningar på Göteborg-Frankfurt kommer att flygas av Lufthansas dotterbolag Lufthansa Cityline som har Airbus A319, Bombardier CRJ 900 och Embraer 190/195 i sin flotta. Avgångstid från Göteborg på måndagar blir klockan 10.15 med ankomst på Frankfurts flygplats klockan 12.00. Från Frankfurt avgår flyget till Göteborg klockan 08.00 på måndagar. På onsdagar och fredagar blir det avgång klockan 17.30 till Frankfurt med en flygtid på en timme och 40 minuter. Från Frankfurt blir det avgång klockan 15.15 på onsdagar samt fredagar.

Lufthansa har tidigare sagt att man kommer att utöka sin trafik i juni då man ska flyga till 106 destinationer med 160 flygplan. Detta samtidigt som repatrieringsflygningarna som bolaget utför upphör den 31 maj.

(Foto: tjdarmstadt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.