Sämsta starten för Boeing på 58 år

108 avbeställda flygplan och inga nya beställningar i april. Det är facit för Boeing och gör 2020 till den sämsta starten på ett år för den amerikanska flygplanstillverkaren sedan 1962.

Boeing fick inte in en enda beställning av flygplan på hela april och samtidigt minskade orderboken totalt sett då 108 Boeing 737 MAX avbeställdes. Dessutom levererade man enbart sex flygplan under årets fjärde månad vilket gör starten på 2020 till den sämsta starten på ett år för flygplanstillverkaren sedan 1962 skriver The Globe and Mail.

Totalt har Boeing levererat 56 flygplan i år vilket är 67 procent färre jämfört med 2019 vilket inte bara belyser Boeings kanske största kris någonsin med Boeing 737 MAX utan också konsekvenserna av coronakrisen för flygplanstillverkarna. Även Airbus drabbades hårt av coronakrisen i april då deras leveranser minskade med 80 procent jämfört med 2019 och de levererade endast 14 nya flygplan.

Som ett svar på att efterfrågan på flygresor kommer att våra låg de kommande åren kommer Boeing att säga upp 10 procent av sina anställda vilket motsvarar 16 000 personer.

(Foto: Dave Sizer)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.