SAS inför krav på munskydd ombord

Allt fler flygbolag inför krav på munskydd ombord på sina flygningar och från den 18 maj gör även SAS detta som kräver att passagerarna själva ska ta med munskydd inför flygningen.

Från den 18 maj och fram till den 31 augusti kommer SAS att kräva att alla resenärer som är över sex år ska bära munskydd eller ansiktsmask från ombordstigning tills att man lämnat flygplanet efter flygningen. Dessutom kommer en ny ombordstigningsprocedur att användas där passagerare med stolar längst bak kommer att få gå på ombord först för att undvika att passera andra människor på väg till sin stol.

SAS har även valt att inte servera någon mat ombord för att minska kontakten mellan passagerare och besättning. Alla icke nödvändiga lösa saker i kabinen som ombordmagasin, kuddar och filtar har tagits bort. Dessutom får varje passagerare bara ta med sig ett handbagage ombord.

”Åtgärderna som syftar till att förhindra spridning av coronaviruset tillsammans med ren och torr luft ombord gör flygning till ett säkert transportmedel. Många människor i Skandinavien är helt beroende av SAS och flygresor. De kan vara säkra på att vi tar alla aspekter som rör hälsa och säkerhet på extremt allvar”, säger SAS säkerhetschef Mattias Hedrén.

Tidigare under onsdagen kom EU-kommissionen med rekommendationer att alla flygpassagerare ska bära munskydd eller ansiktsmask när man flyger i sin strategi att försöka återhämta turistnäringen. Detta istället för att tvinga flygbolagen att ha tomma säten mellan varje passagerare vilket kraftigt skulle försämra flygbolagens intäkter och försök att återhämta sig efter coronakrisen.

(Foto: SAS)

En kommentar

  1. Det är ett viktigt och bra beslut från flygbolagen att ta sitt ansvar att minska smittspridningen. Men informationen borde göras tydligare, för det är lätt hänt att man glömmer köpa munskydd.

    Till er som inte kan få tag på munskydd då de är slut överallt kan jag tipsa om http://www.ansiktsmasker.shop beställde därifrån och fick de efter 2 dagar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.