Ryanair dumpar Airbus

Ryanairs dotterbolag Lauda flög innan coronakrisen med närmare 30 Airbus A320-flygplan, men i en intervju med Reuters säger Ryanairs VD att man ska återgå till en enhetsflotta vilket innebär att Airbus-flygplanen ska fasas ut till förmån för Boeing.

Ryanairs dotterbolag i Österrike, Lauda, som man köpte 2018, ska förändra sin flygplansflotta berättar Ryanairs VD Michael O’Leary i en intervju med Reuters. I dagsläget har Lauda 26 stycken Airbus A320-flygplan i sin flotta, men på grund av coronakrisen ska Ryanair återgå till en enhetsflotta vilket innebär att Airbus A320 ska ersättas med Boeing 737 de närmaste åren.

Det hela hänger dock på om Ryanair kommer att få vad man anser är en rimlig kompensation från Boeing för problemen med Boeing 737 MAX berättar O’Leary. Ryanairs beslut att återgå till en enhetsflotta kan ses som ett naturligt steg i att rusta sig för sämre tider efter coronakrisen då man kan hålla nere kostnaderna med enbart en flygplanstyp jämfört med att ha två eller fler.

Ryanair själva har en enhetsflotta med 440 stycken Boeing 737-800 fördelat på moderbolaget och dotterbolagen Ryanair Sun, Ryanair UK och Malta Air.

(Foto: Laudamotion)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.