Luleå-London ska flygas som planerat

I december ska SAS börja flyga mellan Luleå och London, och än så länge ligger den nya direktlinjen kvar i det planerade trafikprogrammet trots coronapandemin.

Den 18 december ska SAS börja att flyga två gånger i veckan mellan Luleå och London Stansted med Airbus A320neo fram till mitten på mars 2021. Det totala tvärstoppet som just nu råder för flygbranschen har däremot inte fått SAS att ta bort den nya planerade linjen som fortsatt finns med i vinterns trafikprogram enligt P4 Norrbotten.

Arbetet med en direktlinje mellan Luleå och London har varit ett pågående och prioriterat arbete hos Luleå Airport och Swedish Lapland Visitors Board under flera år. Den nya linjen beskrivs som perfekt både för inresande européer, som vill uppleva vinter, och nordbor som vill upptäcka London av Swedavia.

”Att SAS väljer att lägga en linje från Luleå Airport till London är verkligen en fjäder i hatten, inte bara för vår flygplats, utan även för regionen som attraktiv destination”, sade Ann-Christin Viklund, flygstationschef på Luleå Airport i samband med att Luleå-London presenterades i början av mars.

Det är tuffa tider för både SAS och Luleå just nu. I april tappade SAS drygt 95 procent av sina passagerare och på Luleå Airport reste 94 procent färre passagerare jämfört med april 2019 på grund av coronakrisen.

(Foto: SAS Airbus A320neo på London Heahtrow, John Taggart)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.