Kommunikationschefen på BRA lämnar för Visit Sweden

Den 1 augusti tillträder Jim Hofverberg, tidigare kommunikationschef på BRA, som ny Head of Corporate Communications med ansvar för intern och extern kommunikation på Visit Sweden.

Med start den 1 augusti blir den tidigare kommunikationschefen på BRA, Jim Hofverberg ny Head of Corporate Communications med ansvar för intern och extern kommunikation på Visit Sweden. Jim har många års erfarenhet av turism- flyg- och reserelaterad kommunikation, senast från rollen som kommunikationschef för flygbolaget BRA.

”Jims långa erfarenhet av kommunikation och kunskaper i hållbarhetsfrågor inom besöksnäringen kommer att stärka vårt fortsatta arbete generellt och vår hållbarhetssatsning specifikt”, säger Ewa Lagerqvist, VD för Visit Sweden. Vi behöver göra allt vi kan för att hjälpa besöksnäringen genom att hålla intresset för Sverige vid liv på våra viktigaste besöksmarknader.

Visit Sweden har uppdraget att långsiktigt marknadsföra Sverige som turistland utomlands. Detta görs i samarbete med aktörer inom svensk besöksnäring och andra samarbetspartners globalt.

Förutom att ha varit kommunikationschef på BRA har Jim Hofverberg dessutom innehaft olika roller med fokus på innovation och hållbarhet hos researrangören TUI, som bland annat Nordisk hållbarhetsansvarig, Kommunikationschef för flygbolaget TUIfly Nordic och nordisk internkommunikationschef.

”Jag ser verkligen fram emot att börja hos Visit Sweden i augusti. Att tillsammans med ett starkt team medverka till hållbar uppväxling av turismen till Sverige kommer att bli både spännande och utmanande. Sverige är långt ifrån den enda nationen i världen som ytterst aktivt kommer att försöka locka resenärer till sig så snart reserestriktionerna lättar”, säger Jim Hofverberg.

(Foto: Visit Sweden)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.