Nya Gotlandsflyget presenterar VD

Nya Gotlandsflyget ska flyga mellan Visby och Bromma i juni enligt tidigare rapporter och nu har man presenterat bolagets VD som är Tiina Mykkänen som har lång erfarenhet inom turism- och besöksnäringen.

Coronakrisen har lämnat Gotland med undermåliga flygförbindelser menar många och Gotlandsflygs, som sedan blev BRA, grundare Pigge Werkelin och Michael Juniwik ser att behovet av fler flygningar finns och vill skapa trygghet inom området. Därför har man lanserat Nya Gotlandsflyget som ska börja flyga mellan Visby och Stockholm Bromma i juni och nu har man presenterat det nya bolagets VD som heter Tiina Mykkänen.

”Jag brinner för utveckling, besöksnäring och samarbeten. Den här flygsatsningen är en utgångspunkt från vilket jag har möjlighet att göra stor nytta för öns företag och privatresenärer.” säger Tiina Mykkänen.

”Det är fantastiskt roligt för oss att vi kan knyta Tiina till det här uppdraget”, säger styrelseordföranden Michael Juniwik. Hon har lång erfarenhet och förståelse för sambandet mellan närings- & besöksutveckling och kommunikationer, vilket känns tryggt, fortsätter han.

Tiina Mykkänen har ett förflutet som den första verksamhetsledaren för Tillväxt Gotland och har i drygt 7 år pendlat till Uppsala som VD för stadens destinationsutvecklingsbolag, Destination Uppsala AB. Senast var Tiina VD på Gotlands Media. I Nya Gotlandsplanet har Tiina stöd av de fyra grundarna i Gotlandsflyg och Sverigeflyg som under 14 år stod för ledning och management i koncernen.

”Tiina har kontakterna, idéerna och drivet att lyckas. Vi har kompetensen om flyg, operatörer, bokningssystem och mycket annat, det är en perfekt match.” säger Michael Juniwik.

Nya Gotlandsplanet knyter också till sig den tidigare Näringslivschefen på Region Gotland, Michael Enlund. Michael Enlund har stor erfarenhet av företagsutveckling, försäljning och har själv startat upp flera bolag. Han stöttar Tiina i inledningen med framför allt kontakter med alla gotlänningar uppger Nya Gotlandsplanet i ett pressmeddelande.

För övrigt är Nya Gotlandsflyget ett projektnamn, i väntan på att en namntävling till det nya bolaget ska anordnas.

(Foto: Nya Gotlandsplanet)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.