Wallenberg – Mer statlig hjälp till SAS

Risken att privata investerare inte kan gå in som ägare i SAS på grund av coronakrisen gör att Jacob Wallenberg vill ha mer statlig hjälp till SAS för att flygbolaget ska överleva.

I en intervju med norska Dagens Næringsliv säger Jacob Wallenberg att han vill se mer hjälp till SAS från Norge, Danmark och Sverige. Detta då det finns en risk att privata investerare inte har möjlighet eller vill gå in som ägare i SAS på grund av coronakrisen.

Jacob Wallenberg säger också i intervjun att SAS utvecklade sig i rätt riktning före coronapandemin, men nu menar Wallenberg att Norge, Danmark och Sverige måste engagera sig för att SAS ska ta sig igenom coronakrisen.

”Jag ska inte lägga ord i munnen på någon, men jag tror att det är viktigt att alla länderna gör mer”, säger Jacob Wallenberg till Dagens Næringsliv.

Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, där Jacob Wallenberg är styrelseledamot, är en av storägarna i SAS och har i nuläget 6,5 procent av bolagets aktier. Den danska staten äger 14,2 procent medan Sverige äger 14,8 procent av SAS. Den norska staten sålde sitt innehav på 9,9 procent i SAS under 2018.

(Foto: flyg24nyheter)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.