SAS följer trenden i april

I april flög det blott 94 000 passagerare med SAS vilket var en passagerarminskning med 95,6 procent. Det innebär att man klarat coronakrisen något bättre än både Finnair och Norwegian hittills, åtminstone sett till hur många passagerare man transporterat.

SAS reguljära kapacitet minskade med 95 procent i april jämfört med föregående år till följd av den pågående COVID-19-pandemin. Under april upprätthölls endast ett begränsat nätverk i Norge och Sverige, enligt ett pressmeddelande från bolaget, vilket resulterade i att antalet passagerare var 94 000 i april 2020. Det innebär att antalet passagerare föll med 95,6 procent för SAS vilket är något bättre än Finnair och Norwegian som båda hade närmare 99 procent färre passagerare i april.

”Vi står fortsatt inför utmaningar som påverkar vår verksamhet i grunden. Även om ingen kan förutse exakt hur efterfrågan kommer att utvecklas under de kommande månaderna och åren, är det tydligt att det kommer att ta betydligt längre tid än tidigare förväntat. Vår bedömning är att det kommer att dröja till 2022 innan efterfrågan når nivåerna före COVID-19”, säger SAS VD Rickard Gustafson.

Kabinfaktorn på SAS få flygningar som man genomförde i april minskade med nästan 48 procentenheter till 26,6 procent. Fördelat på långlinjer, europeisk trafik och inrikes så minskade kapaciteten mest på långlinjerna med 99,4 procent följt av den europeiska trafiken där kapaciteten i april var 98,2 procent mindre än april 2019. Inrikestrafiken i Danmark, Norge och Sverige minskade mindre, med 73,2 procent vilket främst beror på inrikesflygningar i Norge men även ett fåtal i Sverige och Danmark.

På grund av att det är mycket få flygningar som genomförs just nu så stiger punktligheten för flygbolagen och för SAS del kunde man visa en punktlighet på 97,2 procent i april.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.