Qantas skjuter fram A350ULR-order

På grund av coronakrisen skjuter Qantas fram beslutet att lägga en order hos Airbus på tolv Airbus A350-1000ULR som ska användas till Project Sunrise. Detta innebär att det lär bli förseningar för direktflygningar mellan sydöstra Australien och London samt New York.

Under slutet av 2019 beslutade Qantas sig för att välja Airbus A350-1000ULR för sina direktflygningar från Sydney och Melbourne till London Heathrow samt New York JFK. Projektet att flyga så pass långa direktlinjer går under namnet Project Sunrise som nu lär försenas då Qantas beslutat sig för att skjuta fram beställningen av A350-flygplan till de nya ultralånglinjerna.

”Vi tror att där finns en enorm potential för Project Sunrise, men tiden är inte rätt nu, på grund av COVID-19, men vi tror att det fortsatt är en bra affärsidé och det finns goda möjligheter”, säger Qantas VD Alan Joyce till Executive Traveller.

Enligt ursprungsplanerna skulle Qantas börja trafikera ultralånglinjerna år 2023. Att Qantas nu väljer att skjuta fram beställningen av tolv Airbus A350-1000ULR som ska användas på de nya linjerna till år 2021 eller senare talar för en förskjutning av leveranserna. Dessutom skär Airbus ner kraftigt på produktionstakten på sina fabriker vilket kan försena Qantas Project Sunrise ytterligare.

(Foto: Clemens Vasters)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.