Lufthansa ökar – 106 destinationer i juni

Med start den 1 juni kommer Lufthansa Group att påbörja en uppstart av sitt linjenät som innebär att man ska flyga till 106 destinationer med 160 flygplan.

I juni kommer Lufthansa, Eurowings och Swiss att skruva upp sina linjenät som ska innehålla ett märkbart fler destinationer än de tidigare veckorna. Totalt kommer koncernen att sätta 80 flygplan i drift i samband med att juni-tidtabellen startar vilket innebär att Lufthansa Group kommer att 160 flygplan i drift i juni som ska flyga till 106 destinationer. De allra flesta destinationerna lär ha en begränsad tidtabell jämfört med 2019 och början av året. Innan coronakrisen hade Lufthansa Group drygt 760 flygplan som flög till 273 destinationer, men ungefär 100 flygplan kommer att fasas ut på grund av krisen.

När Lufthansa börjar att skruva upp sin verksamhet innebär det att soldestinationer som Sylt, Rostock, Kreta och Mallorca kommer att startas upp. Lågprisflygbolaget Eurowings kommer att lägga ett stort fokus på Mallorca med totalt 28 avgångar i veckan från den spanska ön till Tyskland under juni. Med destinationerna Sylt och Rostock ser Lufthansa troligen möjligheten att ge semester- och ressugna tyskar en chans till semester vid den tyska kusten i sommar. Något som kan bli populärt när reserestriktioner försvårar resor utomlands från Tyskland.

”Vi känner en stor önskan och längtan bland människor att resa igen. Hotell och restauranger öppnar långsamt och besök hos vänner samt familj tillåts i vissa fall igen. Med försiktighet gör vi det nu möjligt för människor att komma ikapp och uppleva vad de har varit utan länge. Det säger sig självt att våra gäster och anställdas säkerhet och hälsa har högsta prioritet”, säger Harry Hohmeister, ledamot i styrelsen hos Lufthansa.

Lufthansa Group skriver i ett pressmeddelande att det obligatoriska användandet av ansiktsmask/munskydd på sina flygningar som man har infört har mottagits positivt av resenärerna. Det obligatoriska ansiktsskyddet kommer fortsatt att finnas kvar på koncernens flygningar och lär bli något som flygresenärer får vänja sig vid hos alla flygbolag framöver, då även IATA föreslår att detta ska bli obligatoriskt att bära istället för att ha ett tomt säte mellan varje resenär.

(Foto: TJDarmstadt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.