Air Leap börjar flyga till Kalmar och Ronneby

Flygtrafiken på Kalmar och Ronnebys flygplats står still, men från den 16 juni drar Air Leap igång flygningar från båda flygplatserna till Stockholm Bromma och man startar linjerna med syftet att trafikera dem även efter coronakrisen.

Air Leap fortsätter sin framtidssatsning med behovet av viktig infrastruktur i Sverige. Från och med den 16 juni startar Air Leap upp linjerna Ronneby-Stockholm Bromma och Kalmar-Stockholm Bromma, som idag är helt utan flygförbindelser på grund av coronakrisen. Linjerna kommer till en början trafikeras Bromma-Ronneby-Kalmar-Bromma med en Saab 340, men när reserestriktionerna börjar normaliseras står Air Leap redo att växla upp till en större flygplansmodell och separata linjer enligt ett pressmeddelande.

Måndagar till torsdagar blir det avgångstid från Bromma blir klockan 08.25 med ankomst på Ronnebys flygplats klockan 09.30. Från Ronneby blir det avgång klockan 09.50 mot Kalmar för att slutligen landa på Bromma flygplats klockan 11.25. Avgångstid från Kalmar mot Stockholm är satt till klockan 10.30. På fredagar blir det en eftermiddagsrotation på slingan. Tidtabellen är lagd så att trafiken kan genomföras med samma flygplan som flyger mellan Visby och Bromma samt Arlanda som Air Leap startar den 25 maj.

”Jag är otroligt glad över att kunna fortsätta vår långsiktiga satsning i Sverige, och uppbyggnaden av det nya svenska inrikesflyget med destinationerna Ronneby och Kalmar. Näringen kring destinationerna har ett stort behov av en effektiv förbindelse till Stockholm och för att i dessa tider kunna erbjuda detta, behöver vi inledningsvis samköra Ronneby och Kalmar…. men vi planerar att växla upp till ATR 72 när efterfrågan på flyg återigen ökar”, säger Jon Melkersson, VD på Air Leap.

Innan coronakrisen flög BRA från både Kalmar och Ronneby till Stockholm Bromma och nu fortsätter Air Leap sin strategi med att etablera ett linjenät från Bromma med tanken att trafikera linjerna även efter coronakrisen. Hur detta kommer att påverka BRAs återkomst på inrikesmarknaden efter bolagets rekonstruktion återstår att se, men desto längre tid det dröjer för BRA att presentera sitt linjenät inför en återstart i höst ökar möjligheten för konkurrenter att ta över BRAs tidigare linjer. Förutom Kalmar och Ronneby ska Air Leap även börja flyga till Visby-Stockholm Bromma som även den var en BRA-linje innan coronakrisen.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.