SAA skrotas – nytt flygbolag ska byggas upp

I spåren av coronakrisen ska ett nytt flygbolag bildas i Sydafrika efter South African Airways som stängts ner på grund av bolagets dåliga ekonomiska resultat.

Coronakrisen var spiken i kistan för Sydafrikas flaggflygbolag South African Airways, SAA, som haft en dålig ekonomi under flera års tid. Den sydafrikanska staten har skjutit 1,1 miljarder dollar till SAA de senaste tre åren och nu har man tröttnat och därför ska man nu bilda ett nytt flygbolag istället då man stängt ner South African Airways för gott.

Den sydafrikanska staten vill att det nya flaggflygbolaget för Sydafrika ska ägas både av staten och privata aktörer. Alla anställda i SAA blir på grund av detta av med sina jobb och man kommer avsätta 117 miljoner dollar för att hjälpa de anställda.

Den sydafrikanska flygmarknaden består främst av lågprisflygbolag och Comair som flyger under British Airways varumärke. Det är inga andra sydafrikanska flygbolag som flyger långlinjer än SAA. Därför ser den sydafrikanska staten en mening med att etablera ett nytt flaggflygbolag för Sydafrika, något som just nu saknas.

(Foto: Bahnfrend)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.