Flygplan med sjukvårdsutrustning nerskjutet i Somalia

Tidigare i veckan sköts en Embraer 120 Brasilia ner av en raketmissil i Somalia när flygplanet transporterade sjukvårdsutrustning från landets huvudstad.

Den 4 maj sköts en Embraer 120 Brasilia ner av en raketmissil i Somalia när passagerarflygplanet var på väg mellan Baidoa och Bardale efter en flygning från Mogadishu. Flygplanet, som hade två piloter och fyra passagerare ombord, transporterade sjukvårdsmaterial och utrustning relaterat till coronapandemin. Samtliga sex personer ombord omkom.

Flygplanet som blev nedskjutet tillhör flygbolaget African Express Airways som har sin bas i Kenya. Bolaget flyger främst inom Afrika men även på flera linjer till Mellanöstern med MD-80, DC-9 och Bombardier CRJ 200-flygplan.

Embraer-flygplanet ska enligt AFP blivit nerskjutet när det var på väg att landa på Bardales flygplats efter en kort flygning från Baioda. Kenyas utrikesministerium kräver att utredningen kring kraschen ska ske skyndsamt då det råder oklara omständigheter.

(Foto: Alan Wilson)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.