Flygförbudet på Boeing 737 MAX kvar till augusti

Boeings 737 MAX är numera ett sorgebarn med sitt långa flygförbud efter två dödliga olyckor med flygplanstypen. Enligt källor till Reuters förväntas MAX-flygplanet åter kunna flyga passagerare i augusti som det ser ut just nu.

Boeing 737 MAX har varit belagd med flygförbud sedan mars förra året på grund av flera allvarliga fel med den senaste versionen av det ikoniska Boeing 737-flygplanet. Enligt Reuters så hoppas Boeing nu på att MAX-flygplanets flygförbud försvinner i augusti då man tror att flygplanstypen ska ha blivit omcertifierad av FAA.

Boeing arbetar just nu med problem rörande MAX-flygplanets mjukvara och i början av april berättade den amerikanska flygplanstillverkaren att man behövde genomföra två uppdateringar av mjukvaran till datorn som kontrollerar roderytorna på MAX-flygplanet.

FAA har flera gånger sagt att man inte har någon tidsplan för när Boeing 737 MAX ska vara återcertifierad och om flygplanstypen blir redo för passagerarflygningar i augusti är oklart. Vad som däremot står klart är att MAX-flygplanet inte kommer att komma i trafik innan sommaren uppger Reuters. Den europeiska luftfartsmyndigheten EASA ska också omcertifiera MAX-flygplanet då den första certifieringen av MAX-flygplanet som enbart gjordes av FAA med facit i hand inte var tillräcklig och EASA anser därför att man själva behöver genomföra certifieringen.

(Foto: Boeing)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.