SAS startar fraktlinje till Shanghai

Med start den 6 maj kommer SAS att genomföra flera fraktflygningar i veckan mellan Köpenhamn och Shanghai efter att man skrivit ett avtal med Blue Water Shipping.

Efterfrågan på fraktflyg mellan Kina och Europa är stor men på grund av coronakrisen har många passagerarflygningar ställts in vilket innebär att fraktkapaciteten har minskat. Därför har SAS och Blue Water Shipping nu kommit överens om att SAS ska flyga två gånger i veckan mellan Köpenhamn och Shanghai med start den 6 maj.

Just nu är det planerat för trafik under fyra veckor, totalt åtta avgångar uppger Blue Water i ett pressmeddelande. Bakom Blue Waters beslut att knyta ett avtal med SAS och dotterbolaget SAS Cargo ligger att man vill stötta den danska flygindustrin istället för utländska flygbolag. Orsaken till att man valt Köpenhamn och Shanghai som destinationer är att de har de nödvändiga faciliteterna som krävs.

”Tack vare stora ansträngningar från våra egna anställda såväl som från SAS Cargo har vi lyckats få alla licenser, och hela vår uppsättning är nu i drift. Vi ser fram emot att betjäna våra kunder och andra som behöver snabb och säker lufttransport”, säger Palle Kamstrup global direktör på Blue Water, som räknar med att se en stark efterfrågan på den nya fraktlinjen med SAS.

(Foto: SAS Cargo)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.