Norwegians aktieägare godkänner räddningspaket

Norwegians aktieägare har nu godkänt Norwegians räddningsplan vilket innebär att de nuvarande ägarna går från att äga 100 till endast fem procent, samtidigt som Norwegian kan få ta del av den norska staten stöd på flera miljarder kronor som är livsviktigt för bolaget.

På Norwegians extrainsatta bolagstämma på måndagen har flygbolagets aktieägare godkänt bolagets räddningspaket som innebär att man omvandlar skulder till aktieinnehav. Detta innebär att Norwegian nu kan få ta del av den norska statens stöd på 2,6 miljarder kronor som ska hålla det norska lågprisflygbolaget igång för resten av året enligt VD Jacob Schram.

De som nu har främst kontroll och störst ägande över Norwegian är leasingbolagen till bolagets flygplan uppger Norwegians styrelseordförande Niels Smedegaard på en presskonferens. På samma presskonferens berättar Norwegians ekonomichef Geir Karlsen att man kommit fram till nya överenskommelser med de flesta leasingbolagen som innebär att man enbart kommer att betala leasing när man använder flygplanen under en period från 1 juli till påsk 2021.

Att Norwegians aktieägare nu godkänt bolagets räddningspaket räddar bolaget från konkurs då man nu ska få ta del av den norska statens räddningspaket på 2,6 miljarder kronor. Det kommer dock till en kostnad för Norwegians nuvarande aktieägare som går från att äga 100 procent av bolaget till enbart drygt fem procent när lågprisflygbolagets fordringsägare får sina fordringar omvandlade till aktier.

Läs mer om Norwegians framtidsplaner.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.