Norwegian allt närmare det norska räddningspaketet

Efter att viktiga långivare sagt ja till Norwegians räddningsplan så kommer det norska lågprisflygbolaget allt närmare till det ekonomiska stödet från Norge.

Under söndagen har fyra avgörande grupper av långivare sagt ja till Norwegians räddningsplan enligt ett meddelande från det norska lågprisflygbolaget. Detta innebär att man nu kommit ett steg närmare det ekonomiska stöd på totalt tre miljarder norska kronor som den norska staten tillhandahåller.

”Vi har nu kommit ett steg närmare att få tillgång till de statliga lånegarantier som är nödvändiga för att vi ska ta oss igenom den här krisen”, säger Norwegians VD Jacob Schram enligt Di.se.

På måndagen, den 4 maj, ska Norwegians aktieägare vid en extrainsatt bolagsstämma ta ställning till bolagets räddningspaket. Om man inte säger ja till paketet är det med stor sannolikhet konkurs som väntar för Norwegian.

Norwegians räddningsplan för att komma tillbaka efter coronakrisen innehåller bland annat en kraftigt reducerad trafik fram till slutet på mars nästa år och en reducering av flygplansflottan till 110-120 flygplan. Till en början kommer Norwegian främst att fokusera på etablerade marknader och lönsamma flyglinjer för att bygga flygbolagets ekonomi på nytt.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.