Karlstad Airport korttidspermitterar

Allt fler flygplatser i landet inför korttidspermitteringar för sina anställda när stora delar av flygtrafiken står still och nu ställer sig Karlstad Airport till raden av flygplatser som inför korttidsarbete för sin personal. Detta för att bibehålla värdefull kompetens, säkra öppethållningen av flygplatsen och samtidigt minska kostnaderna.

Den reguljära flygtrafiken står mer eller mindre still i Sverige och detta drabbar landets regionala flygplatser hårt som har förlorat nästan alla sina intäkter. Allt eftersom coronakrisen fortlöpt har flygplatserna infört korttidspermitteringar för sina anställda och nu gör Karlstad Airport detta för att säkra kompetens och samtidigt kunna ha flygplatsen öppen för samhällsviktigt flyg under coronakrisen.

På Karlstad Airport finns det i genomsnitt 15 rörelser per dygn som är kopplade till samhällsviktigt flyg och det är dels ambulanshelikopterbasen på flygplatsen, ambulansflyg samt brandflyg som står för dessa rörelserna.

”För mig är det oerhört viktigt att vi ser till att behålla den viktiga kompetens som finns hos medarbetarna på flygplatsen, då det tar väldigt lång tid att få tillbaka den om man skulle säga upp personal och sedan behöva återanställa. Det är givetvis också viktigt att hålla i ekonomin i ett sådant här läge. Då är detta en väldigt bra lösning”, säger Camilla Sperling, VD på Karlstad Airport som tillträdde tjänsten så sent som den 1 april.

Sedan tidigare har Swedavia infört kortidspermitteringar för sin personal och bland de icke statliga flygplatserna har bland annat Jönköping, Kristianstad, Skellefteå, Ängelholm Helsingborg och Kalmar korttidspermitterat sin personal. Från den 4 maj kommer även personalen på Karlstad Airport att gå ner i arbetstid enligt ett pressmeddelande.

Innan coronakrisen hade Karlstad Airport reguljär flygtrafik till Stockholm Arlanda med Air Leap. Flygbolaget stoppade dock trafiken till Arlanda den 17 mars och har i nuläget en planerad trafikstart på sträckan den 10 augusti.

(Foto: Karlstad Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.