SAS Irland säger upp 80 anställda

SAS dotterbolag i Irland drabbas också av uppsägningar efter att SAS själva planerar för att säga upp 5 000 anställda. Nu sägs 80 anställda upp på från sina jobb på SAS Irland.

SAS Irland som flyger på olika SAS-linjer från London Heathrow och Malaga samt på enstaka linjer från SAS skandinaviska nav ska minska antalet anställda på grund av coronakrisen. Enligt The Irish Times kommer 80 anställda med bas i Malaga att sägas upp från SAS Irland, samtliga är piloter och kabinanställda.

SAS Irland skapades år 2017 av SAS för att med lägre personalkostnader kunna konkurrera lättare med lågprisflygbolag som Ryanair och easyJet. Med baser i London och Malaga har SAS kunnat minska sina kostnader med 20-25 procent på de hårt konkurrensutsatta linjerna till de båda baserna. SAS-piloternas fackförbund har dock varit kritiska till det nya dotterbolaget.

Just nu står samtliga nio Airbus A320neo i SAS Irlands flotta parkerade i väntan på att coronakrisen ska dra över. Frågan är hur flygplansflottan hos SAS dotterbolag kommer att se ut efter coronakrisen, fler eller färre flygplan?

(Foto: Mike Burdett)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.