Ett flygbolag blir tre på dansk inrikeslinje

Norwegians besked att man inte kommer att flyga utanför Norge förrän nästa år innebär att två flygbolag ser möjligheter att konkurrera med SAS på Aalborg-Köpenhamn.

Norwegians räddningsplan inkluderar troligen ett kraftigt bantat linjenät fram till slutet på mars nästa år och detta öppnar upp för möjligheter för andra flygbolag trots coronakrisen. På det danska inrikesnätet får SAS istället för Norwegian, konkurrens från både DAT och Great Dane Airlines på Köpenhamn-Aalborg.

Enligt check-in.dk kommer DAT, Danish Air Transport, att börja flyga till Aalborg från den danska huvudstaden den 8 juni med tre dagliga avgångar varje vardag visar DATs bokningssystem. Det blir även två avgångar i vardera riktning på söndagar. Allt eftersom efterfrågan på flygresor ökar igen avser DAT att utöka antalet avgångar på sträckan.

Men konkurrensen på Köpenhamn-Aalborg stannar inte vid SAS och DAT utan det danska flygbolaget Great Dane Airlines med bas på Aalborgs flygplats ska också börja flyga till Köpenhamn från sin bas enligt ett pressmeddelande. Great Dane har idag tre Embraer 195 i sin flotta som främst trafikerat charterlinjer samt enstaka reguljära linjer och det är troligen en av dessa som ska flyga Köpenhamn-Aalborg. Hur många avgångar man ska flyga och när trafiken startar är oklart. Dessutom planerar Great Dane för att även börja flyga till Malaga och överväger också trafik till Mallorca och Alicante.

”Vi har fokuserat på charterdestinationerna, men vi är nu redo att återigen gå in på den reguljära marknaden. Dessa rutter är ett mycket naturligt steg när vi är baserade i Aalborg. Vi har utvecklat oss säkert genom denna säsongen. Den positiva utvecklingen och efterfrågan gör att vi nu är redo för att ta en del av linjemarknaden”, säger Thomas Hugo Møller, VD på Great Dane Airlines.

(Foto: Great Dane Airlines)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.