Flygplatspersonal får andra uppgifter under coronakrisen

Sedan slutet på mars står den reguljära flygtrafiken på Halmstad City Airport still och då har personalen på flygplatsen fått tillfälliga nu arbetsuppgifter inom Halmstad kommun.

Det är inte bara kabinanställda som tillfälligt skolas om för att göra en insats för samhället under coronakrisen. Sedan måndagen den 23 mars är all kommersiell flygtrafik inställd på kommunägda Halmstad City Airport. För det 40-talet anställda på den halländska flygplasten innebär flygstoppet att de anställda, tills trafiken kommer igång igen, kommer att tjänstgöra på andra arbetsplatser inom Halmstads kommun för att hjälpa till och säkra samhällsviktiga verksamheter.

”Många privata aktörer i resebranschen har det väldigt kämpigt nu. För oss är det är en lyckosam möjlighet att våra medarbetare kan fortsätta behålla sina anställningar och bidra i andra verksamheter i kommunen när det behövs som allra mest”, säger Magnus Edman, VD/Flygplatschef på Halmstad City Airport.

De arbetsuppgifter som de anställda på flygplatsen nu har tillfälligt är bland annat transportuppgifter för att stötta hemtjänsten och vården och utbildning inom brandskydd på skolor.

Allra helst vill nog de anställda och Halmstad kommun dock att det återgår till det normala så snart som möjligt och fram tills dess håller Halmstad City Airport öppet för samhällsnyttigt flyg.

”Flygplatsen kommer att fortsätta hållas öppen för att kunna tillhandahålla en infrastruktur för samhällsviktiga transporter som exempelvis ambulansflyg, polishelikoptrar och Försvarsmaktens flygningar. Målsättningen är att vi så snart som möjligt kan återgå till normal verksamhet igen”, säger Magnus Edman.

(Foto: Halmstad City Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.