Trollhättan korttidspermitterar personal

Personalen på Trollhättan Vänersborgs flygplats korttidspermitteras ner till tjänstgöringar på 40 eller 60 procent från den 1 maj och tanken är att detta ska vara gällande under minst sex månader.

Smittspridningen har i princip stängt ner inrikesflyget. Trots bortfallet av den kommersiella linjen till Stockholm Bromma med BRA, håller Trollhättan Vänersborgs flygplats öppet. Detta för att trygga livsviktiga samhällsfunktioner som bland annat ambulansflyg, brandflyg, polishelikoptrar och reservflygplats för Försvaret.

”Initialt bantade vi kostnader genom att säga upp visstids- och timanställda, genom att bevilja tjänstledigheter och liknande”, säger Paul Åkerlund som är styrelseordförande i Fyrstads Flygplats AB.

Nu har flygplatsen dock fått klartecken att korttidspermitteringar även gäller Trollhättan Vänersborgs flygplats och därför inför man korttidspermitteringar för personalen på flygplatsen. En del av de anställda kommer att få en minskad arbetstid på 40 procent medan andra korttidspermitteras på 60 procent.

Styrelseordföranden Paul Åkerlund betonar vikten av att verksamheten på flygplatsen kan hållas igång utan avbrott och för det behövs kompetent personal.

”Vi vill säkerställa goda förutsättningar för att snabbt få igång direktflyget till Stockholm igen när coronasmittan släpper sitt grepp. Flygförbindelsen till Stockholm har stor betydelse för näringslivet i vår region. Vi har också sett att de första årens försök med charterflyg i semestertider har slagit väl ut. Tillsammans med flygplatsens samhällsviktiga funktioner formar detta en god grund för flygplatsens framtid och utveckling”, säger Paul Åkerlund.

(Foto: Trollhättan Vänersborgs flygplats)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.