Icelandair får fraktkontrakt

Tre Boeing 767 ska konfigureras om till fraktflygplan då Icelandair tecknat ett avtal med logistikfirman DB Schenker om fraktflygningar mellan Europa och Kina.

Tre av Icelandairs fyra Boeing 767-300ER ska konfigureras om då flygplanen ska användas för fraktflygningar. De tre Boeing 767 har idag en passagerarkabin med plats för 262 passagerare, men den kommer nu att tas bort och flygplanen blir med det rena fraktflygplan. Flygplanen kommer sedan att användas på uppdrag av DB Schenker på flygningar mellan Europa och Kina.

Enligt ett pressmeddelande komme flygningarna att gå mellan München och Shanghai och man ska främst transportera medicinsk utrustning på flygningarna. I avtalet med DB Schenker kommer Icelandair också att flyga mellan Shanghai och Chicago via Island. Det är oklart hur länge avtalet mellan Icelandair och DB Schenker gäller men det handlar om minst 45 flygningar som ska genomföras.

För Icelandairs del är fraktkontraktet med DB Schenker troligen en del i att skapa intäkter som inte är beroende av passagerarflygningar och kanske kommer det isländska flygbolaget att på sikt jobba för att få fler kontrakt gällande fraktflygningar när passagerarmarknaden sviktar. Allt fler flygbolag världen flyger just nu frakt i väntan på att passagerartrafiken ska startas upp igen.

(Foto: Mark Harkin)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.