Swedavia utökar hyreslättnader

Med regeringens stödpaket för hyreslättnader som utgångspunkt ger Swedavia nu sammantaget ett 100-tal flygplatsaktörer hyressänkningar på upp till 50 procent för att underlätta för dessa genom coronakrisen.

Redan i mitten av mars införde Swedavia hyreslättnader för ett 50-tal flygplatsaktörer inom restaurang och butiker på Swedavias flygplatser. I förra veckan fattade det statliga flygplatsbolaget även beslutet att fullt utnyttja regeringens stödpaket för hyreslättnader, men också att sträcka sig längre genom att även införa hyreslättnader för ett 50-tal som inte omfattas av regeringens stödpaket.

Därmed kan ett 100-tal aktörer på Swedavias flygplatsaktörer få hyreslättnader på upp till 50 procent.

”Vi är måna om våra samarbetspartners och vi insåg tidigt att situationen skulle bli väldigt tuff för många hyresgäster. Därför valde vi redan i mars, innan stödpaketet, att ta bort minimihyran för våra restauranger och butiker. Tack vara regeringens stödpaket kan vi nu både fortsätta och utöka vårt stöd”, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad & Kommersiell utveckling Swedavia.

Swedavias initiala hyreslättnader innebar en nedsättning av minimihyran för aktörer inom butik och restauranger med 100 procent under en begränsad tid och bara låta dessa betala omsättningsbaserad hyra.

”Förutom att Swedavia fullt ut nyttjar regeringens stödpaket, så utökas hyreslättnaderna till att omfatta även flygplatsaktörer som är starkt påverkade av det minskade resenärsflödet, men som inte kan ta del av regeringens hyreslättnader”, säger Charlotte Ljunggren.

Det rör sig om ett 50-tal aktörer som nu, trots att de inte omfattas av regeringens stödpaket, kommer att få hyreslättnader på 25 procent. Dessutom kommer samtliga aktörer som omfattas av regeringens stödpaketet, men som inte omfattades av Swedavias i mars beslutade stödåtgärder, retroaktivt kunna ta del av det. Hyreslättnaderna gäller fram till den 30 juni.

(Foto: Brendan Austin)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.