Ola Hansson får toppjobb hos Lufthansa

Svenske Ola Hansson tar den 1 maj ett steg upp inom Lufthansa-koncernen när han blir högst ansvarig för Lufthansas nav i München.

Svenske Ola Hansson, som är född i Lund, blir från den 1 maj högste chef över Lufthansa Groups verksamhet på Münchens flygplats som är ett av två stora nav för Lufthansa, det andra navet är Frankfurt, enligt ett pressmeddelande.

Ola Hansson började sin karriär inom Lufthansa Group år 1992 som pilot hos Swiss efter tre år på SAS. Under årens lopp har Hansson därefter avancerat inom Swiss och senaste varit en del av ledningen på Lufthansa Aviation Training. Jobbet som högste chef i München innebär att Ola Hansson blir VD för Lufthansa Hub Munich och kommer att ansvara för kommersiell ledning, stationsledning, markinfrastruktur och procedurerna i cockpit, kabinen och på marken på Lufthansas nav i München.

Ola Hansson kommer att ersätta Wilken Bormann som chef över München-navet då Bormann lämnar positionen för jobbet som ekonomidirektör på Lufthansakoncernen, en position som en annan svensk, Ulrik Svensson, lämnade tidigare i år på grund av hälsoskäl.

(Foto: Lufthansa)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.