Polishelikopter belyst med grön laser

Under kvällen den 21 april utsattes en polishelikopter för grön laser som kom från en lägenhet i Malmö. Personen som utsatt helikoptern för den gröna lasern kunde senare identifieras som en pojke i 15-årsåldern.

Strax efter klockan 22 på tisdagskvällen, den 21 april, blev en polishelikopter av typen Bell 429 belyst med en grön laser över Segevång i Malmö. Polisen lyckades identifiera att den gröna lasern kom från en lägenhet och senare kunde en 15-årig pojke konstateras som den misstänkte gärningsmannen.

Polisen betonar allvaret i att lysa med laserpekare mot helikopter eller flygplan under flygning, något som allvarligt kan störa pilotens arbete och i värsta fall orsaka personskada hos pilot och besättning. En anmälan om luftfartssabotage, blåljussabotage och brott mot stålskyddslag har upprättats av Polisen.

Det svenska Polisflygets huvuduppgifter är att spana efter brottslingar, stå till för fogande vid transporter och användas vid räddningsuppdrag. Totalt har man nio Bell 429-helikoptrar baserade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Boden och Österstund till sitt förfogande.

(Foto: Hangsna)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.