Amerikanskt företag har utvecklat nya kabinlösningar för passagerare och frakt

Flygbolagens problem med att inte generera tillräckligt med intäkter på grund av socialdistansering när flygtrafiken kommer igång igen kan vara löst. Detta då ett amerikanskt kabininredningsföretag utvecklat nya produkter som kan användas i befintliga flygplan.

Ett North Carolina-baserat företag, HAECO Cabin Solutions, har presenterat fyra produkter som på sikt kan komma att sudda ut skillnaderna något mellan passagerar- och fraktflygplan. De fyra produkterna möjliggör för flygbolag att lasta frakt i passagerarkabinen nästintill bredvid passagerare. Om konceptet appliceras av flygbolagen ställs det dock en hel del krav på frakten gällande förfarande kring farligt gods och andra krav som frakten kan ha som exempelvis kylvaror som inte lär vara aktuella för att transportera i kabinen bredvid passagerare.

De fyra produkterna har utvecklats under endast en månads tid på grund av den ökade efterfrågan på att transportera frakt i passagerarflygplan. Simple Flying skriver att HAECOs produkter kan lösa flygbolagens väntade intäktsförluster som det innebär med att ha socialdistansering ombord på flygplanen. Detta kan då lösas genom att placera frakt mellan resenärer för att kunna utnyttja det tomma utrymmet för nyttolast.

HAECO har sagt att det inte krävs några specialverktyg eller speciell kunskap för att kunna installera produkterna som kan användas både i befintliga narrowbody och widebody-flygplan. Produkterna kommer att ha kunna innehålla maximalt 110-450 kilogram frakt beroende på vilken av produkterna som används.

(Foto: HAECO)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.