Finnair funderar på A330 i fraktversion

Finnair upprätthåller just nu fraktflygningar mellan Helsingfors och Asien och ett meddelande på Twitter från bolagets VD avslöjar att Finnair tittar på att kunna konvertera sina Airbus A330 till fraktflygplan.

Trots coronakrisen håller Finnair flera flygplan i luften för trafik mellan Helsingfors och Asien för att transportera sjukvårdsmaterial och frakt. Flygplanen som används är Airbus A350-flygplan, men enligt ett meddelande på Twitter från Finnairs VD Topi Manner kan det bli aktuellt för Finnair att omvandla Airbus A330-flygplan till rena fraktflygplan.

Just nu står Finnairs åtta Airbus A330-300 på marken på Vandas flygplats utanför Helsingfors i väntan på att coronakrisen ska gå över, men det kan alltså bli aktuellt med att konvertera ett antal av dessa till fraktflygplan.

Finnairs Airbus A350 som just nu flyger frakt mellan Helsingfors och Asien flyger bland annat till Tokyo, Seoul och Shanghai. Enligt ett pressmeddelande från Finnair så har kabinen på två Airbus A350 under förra veckan konverterats för att användas till frakt.

”Vi arbetar outtröttat med vår fraktverksamhet under dessa exceptionella tider. Fraktflyg är kritiskt viktigt just nu och jag är glad att vi har kunnat införa en ny affärsmodell och snabbt skapat ett fraktnätverk”, säger Finnair Cargos VD Mikko Tainio.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.