Slutfluget till Hong Kong för SAS

På grund av coronaviruset har SAS beslutat att lägga ner sin linje till Hong Kong. Detta då flyglinjen redan innan coronakrisen inte varit lönsam för bolaget.

I coronakrisens spår väntas inrikestrafiken världen över komma igång först innan internationella kort- och medeldistanslinjer startas för att långlinjerna till sist ska startas upp när efterfrågan på flygresor ökar. För att motverka en olönsam långlinjetrafik på grund av en låg efterfrågan har SAS beslutat sig för att inte återuppta trafiken till Hong Kong efter coronakrisen enligt Final Call.travel.

SAS startade flygningarna till Hong Kong från Stockholm Arlanda år 2015, men under hösten 2018 flyttades linjen till Köpenhamn då bolaget haft problem med lönsamheten på Stockholm-Hong Kong. Problemen på sträckan har dock inte upphört med en lägre efterfrågan på flygningar till Hong Kong under början av året på grund av oroligheterna i staden som sedan följts av coronakrisen.

Vad beslutet att stoppa Köpenhamn-Hong Kong får för konsekvenser för SAS långlinjeflotta återstår att se. Det kan dock bli aktuellt att fasa ut bolagets äldre och mindre effektiva Airbus A340 på grund av coronakrisen, vilket flera andra flygbolag redan gjort. FinalCall.travel uppger att SAS planerar att fortsätta flyga till sina övriga destinationer i Asien, Shanghai och Beijing även efter coronakrisen.

(Foto: N509FZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.