SAS fortsätter flyga inrikes

Trots att SAS inte blev tilldelade några upphandlade flyglinjer av Trafikverket när tillfällig upphandling av inrikestrafik genomfördes så väljer man att fortsätta trafikera tre inrikeslinjer på kommersiella grunder.

Sedan igår, den 20 april, har Trafikverket upphandlat flygningar till åtta flygplatser i landet från Stockholm Arlanda för att säkra samhällsviktiga transporter under coronakrisen. Amapola Flyg tilldelades uppdraget att flyga till samtliga åtta flygplatser, men att SAS väljer fortsätta flyga på tre av de åtta flygplatser förändrar trafikupplägget.

SAS kommer att fortsätta flyga till Luleå, Kiruna och Umeå från Stockholm Arlanda på kommersiella grunder från Stockholm Arlanda vilket innebär att dessa linjer inte längre omfattas av Trafikverkets upphandling. Därför kommer Amapola att endast flyga till Sundsvall, Skellefteå, Visby, Örnsköldsvik och Östersund på uppdrag av Trafikverket.

Detta innebär att Skellefteå som skulle trafikerats tillsammans med Luleå, Kiruna och Umeå nu inte ingår i någon slingning med övriga destinationer. Samtliga övriga destinationer som Amapola trafikerar flygs Arlanda-Visby-Arlanda-Sundsvall-Örnsköldsvik-Östersund-Örnsköldsvik-Sundsvall-Arlanda, medan Skellefteå alltså nu får direkttrafik till och från Stockholm.

Upphandlingen gjord av Trafikverket gäller en månad i taget och kan som längst förlängas till den 6 september 2020.

Även i Danmark ökar inrikestrafiken då SAS nyligen beslutat att återuppta trafiken på sträckan Köpenhamn-Aalborg under denna veckan enligt check-in.dk. Detta efter ett stopp sedan strax innan påsk. Linjen flygs nu med upp till två dagliga avgångar med en ATR 72-600. I Norge flyger SAS på ett 15-tal inrikeslinjer.

(Foto: SAS)

En kommentar

  1. Ja inte konstigt att Amapola vinner en upphandling då man dumpar priset till olönsam nivå för att senare ockra priserna per biljett. Man kommer 2 ggr till NewYork ToR för en biljett Ö-vik – Arlanda ToR i Amapolas prislista.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.