Försenade löner för anställda hos Norwegian Air UK

Norwegians brittiska dotterbolag har inte pengar för att kunna betala de anställdas löner i april. Sedan tidigare har de anställda varnats för lägre löner för att flygbolaget ska överleva coronakrisen.

Som det ser ut just nu kommer Norwegians anställda i Storbritannien att inte få någon lön i april från Norwegian Air UK. Detta då flygbolaget inte har pengar för att kunna betala ut de anställdas löner. Enligt Simple Flying kommer dotterbolaget OSM Aviation UK som sköter om Norwegians brittiska besättningar att ansöka om den brittiska statens permissionsprogram när det öppnar idag den 20 april.

Det kommer innebära att Storbritannien tar 80 procent av lönekostnaderna för de anställda och Norweigan vill nu vänta på att få ta del av detta innan man betalar ut lönerna för april till sin anställda. Utbetalningen av lönerna i april förväntas försenas en vecka och då innefattas av Storbritanniens permissionsprogram.

För att även kunna ta del av den norska statens stöd på grund av coronakrisen på tre miljarder norska kronor arbetar Norwegian med att omvandla skulder på 44,5 miljarder norska kronor till aktieinnehav. Förslaget som Norwegian tagit fram ska det beslutas om på en extra bolagsstämma i maj, men hittills har förslaget mottagits kallt av investerare. Samtidigt har också 40 000 medlemmar i olika stödgrupper sagt att man vill rädda Norwegian.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.