De egenskaperna önskar vi hos en resepartner

Soloresandet var en stor trend i fjol men majoriteten reser fortfarande med sällskap. Allra helst vill svenskarna resa med sin partner. Det uppger 58 procent i en ny undersökning av onlineresebyrån eBeach.se. Och svenskarnas drömsällskap ska helst vara spontana och lugna. Trots att majoriteten varit nöjda med sitt resesällskap visar det sig att resor med vänner gjort var tionde missnöjd.

Semestern är en chans att koppla av med de man tycker om och bråk och missnöje på resan hör inte till vanligheterna. Däremot kan resor ge upphov till konflikter då okända egenskaper, både bra och dåliga, har en tendens att dyka upp. I en ny undersökning från solreseexperten eBeach.se uppger närmare var fjärde att de varit missnöjda med sitt resesällskap. Var tionde har upplevt missnöje när de rest med vänner och fem procent uppger att familj och släktingar skapat samma känsla. Anledningarna är främst olikheter eller frågor gällande privatekonomin.

Istället vill svenskarna helst resa med sin respektive. Majoriteten skulle välja sin partner i första hand och en femtedel föredrar barnen som resesällskap. De egenskaper som eftersöks i en resepartner är spontan och lugn, vilket 47 respektive 40 procent uppger i samma undersökning. Att resa med någon som är sparsam eller väldigt olik en själv önskar dock få. De egenskaperna hamnar längst ner på listan.

”Resan är det perfekta tillfället att komma dina nära och kära närmare. Det kan finnas många viljor som ska enas om vad för typ av utflykter som ska göras och vilken middag som ska ätas. Därför kan det vara bra att komma överens innan avfärd om ett par aktiviteter som passar alla i sällskapet och sen lämna det lite öppet med rum för spontanitet. Ett tips kan också vara att dela på sig under resan, på så sätt får fler sin vilja igenom och dessutom möjligheten att dela upplevelserna med varandra”, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.se.

Hur coronakrisen kommer att påverka både resandet och vilka man vill resa med återstår att se.

Topplista: De vill vi helst resa med

  • 1. Min partner
  • 2. Mina barn
  • 3. Mina vänner
  • 4. Mina syskon
  • 5. Mina föräldrar

Topplista: Egenskaperna vår resepartner bör ha

  • 1. Spontan
  • 2. Lugn
  • 3. Äventyrlig
  • 4. Energifylld
  • 5. Generös

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.