Vad händer med flygbolagens lojalitetsprogram?

Coronakrisen innebär att många resenärer nu inte har möjlighet att upprätthålla och samla nya poäng till flygbolagens olika lojalitetsprogram, och många flygbolag väljer att underlätta för sina resenärer en tid.

Många medlemmar i flygbolagen världen över sitter säkert och funderar över hur ens status i lojalitetsprogrammen ska överleva coronakrisen. Ett minst sagt mindre problem att lösa, men många flygbolag väljer att göra anpassningar i sin lojalitetsprogram som innebär att statusar och insamlingsperioder förlängs.

SAS har beslutat att ge alla EuroBonus medlemmar som har flygningar bokade fram till den 15 maj de poäng som flygningarna skulle inneburit om de genomförts som planerat. Som resenärer ska man dock kontakta SAS innan den 15 maj för att få de poängen som man går miste om. Det är dock oklart huruvida SAS kommer att förlänga kvalificeringsperioder för sina statusnivåer.

British Airways kommer att minska minimigränsen för att kvala in på sina nivåer i sin Executive Club med 30 procent för medlemmar som ska förnya sin status under april, maj och juni. Detta innebär i förlängningen att medlemmarna kommer behålla sin nuvarande status för ytterligare ett år oavsett om man flyger eller inte, uppger Business Traveller.

Även Emirates har beslutat sig för att förlänga sina statusar bland de lojalaste kunderna. Alla som har Emirates Skywards Silver, Guld och Platinum som ska förnyas mellan mars och september kommer att få förlängd status fram till den 31 december. Dessutom har Emirates förlängt utgångsdatumet på poäng i Emirates Skywards som skulle gått ut snart, till den 31 december.

Medlemmar i Finnairs lojalitetsprogram Finnair Plus kommer automatiskt att få sina statusar förlängda med sex månader från när de ursprungligen skulle gått ut. Hos den nordiska konkurrenten Norwegian har man bestämt sig för att istället räkna flygningar under de senaste tolv månader vilket innebär att det är flygningar från den 1 mars 2019 som man kan tillgodoräkna sig i bolagets lojalitetsprogram.

Lufthansa Groups Miles and more-program har hittills meddelat att man ska göra det möjligt för resenärer som är Frequent Travellers, Senators och HON Circle Members att behålla sin status året ut.

I USA har American, Alaska Airlines, Delta och United Airlines gjort förändringar och lättat på kvalificeringsperioder till sina lojalitetsprogram. Till exempel har United Airlines valt att förlänga statusen för en del av sina medlemmar i Mileage Plus till den 31 januari 2022.

(Foto:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.