LFV varslar 45 procent av sina anställda

500 personer motsvarande drygt 45 procent av de anställda på LFV, Luftfartsverket, har varslats om uppsägning på grund av coronakrisen och det är främst flygledare som berörs.

LFV, Luftfartsverket, varslar omkring 500 medarbetare vid huvudkontoret och verksamheter i olika delar av landet. Totalt har LFV idag cirka 1 100 anställda, vilket gör att det omfattar drygt 45 procent av personalstyrkan. Det är främst flygledare i Stockholm, Göteborg, Malmö och Norrköping som berörs av varslen.

Beskedet om varslet har fått fackförbundet Svenska Ingenjörer att uppmana regeringen att hjälpa LFV och lösa varselsituationen för att undvika att Sverige hamnar efter i utvecklingen av morgondagens flyg enligt ett pressmeddelande.

”Vi uppmanar regeringen att skjuta till de resurser som krävs för att undvika uppsägningar, säkra Luftfartsverkets verksamhet och därmed svensk flygtrafik”, säger Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer.

Britta Lejon, förbundsordförande på ST varnar för att om varslet leder till uppsägningar så kommer Sverige inte att kunna upprätthålla flygtrafiken när den kommer igång igen efter coronakrisen enligt Aftonbladet.

(Foto: LFV)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.