COVID-19 – trångt på Arlanda

Stockholm Arlanda Airport kan snart inte ta emot fler flygplan då flygplatsens uppställningsplatser börjar att ta slut. De platser som är lediga ska nu enbart användas för flygplan som fortfarande är i trafik.

Flygplan från främst SAS och Norwegian står på Arlanda i väntan på att få flyga igen när coronakrisen lagt sig, men just nu är det så pass många flygplan på Arlanda att flygplatsen nu inte kan ta emot fler flygplan som ska stå still en längre tid.

Enligt Sveriges Radio som pratat med Anders Östlings som är operativ chef på Arlanda så har även flera flygbolag som vanligtvis inte trafikerar flygplatsen hört av sig gällande att få parkera flygplan på flygplatsen. Men de flygbolagen får nu nej då flygplatsen måste hålla ett visst antal uppställningsplatser lediga för den lilla reguljära trafiken som fortsatt är igång, fraktflygplan och samhällsnyttigt flyg som ambulansflygningar.

Sedan en tid tillbaka har Swedavia valt att samla all passagerartrafik på Terminal 5 och stängt ner Terminal 2, 3 och 4. Enligt Eurocontrol har antalet flygningar till och från Stockholm Arlanda minskat med drygt 90 procent den 9 april jämfört med samma dag 2019.

(Foto: Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle, Peter Phillips)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.