SAS vill vara tillbaka på samma nivå om ett år

SAS COO Simon Pauck Hansen tror att SAS kommer vara tillbaka på samma nivå som innan COVID-19 om ett år. Under uppstartsfasen blir det först inrikestrafik följt av trafik på de större europeiska linjerna.

När flygtrafiken runt om i världen kommer igång igen efter COVID-19 kommer det att gå långsamt och ske genom en succesiv upptrappning där det först är inrikestrafiken och regionala linjer som kommer igång. Lufthansa Group tror på att efterfrågan på flygresor kommer att ha återhämtat sig till 2019 års nivåer år 2023, men hos SAS hoppas man vara tillbaka på samma nivå som innan coronakrisen redan under år 2021.

I en kommentar till check-in.dk säger SAS operativa chef, COO, Simon Pauck Hansen att återhämtningen för flygbranschen är beroende av många faktorer men att SAS hoppas vara tillbaka på 2019 års nivåer under 2021. Det kan dock ta längre tid tillägger Hansen.

I nuläget har SAS i princip enbart trafik på det norska inrikesnätet, mellan de skandinaviska huvudstäderna och en sparsam trafik på fyra svenska inrikeslinjer. Det är också de norska och svenska inrikeslinjerna som troligen är de första att få fler avgångar i takt med att efterfrågan ökar. Efter de skandinaviska inrikeslinjerna följer större europeiska linjer såsom London, Paris och Bryssel och därefter kan långlinjerna samt de mer semesterinriktade linjerna så smått startas upp.

SAS kommer först att trafikera Newark och Chicago i USA när långlinjerna kommer igång på grund av att Star Alliance-partnern United Airlines har hubbar på destinationerna vilket möjliggör för vidareresor över hela USA.

(Foto: Aeroprints.com)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.