Ny rekordflygning igen för SAS

På onsdagsmorgonen landade en Airbus A350 från SAS på Arlanda efter att ha flugit från Lima i Peru. Det är SAS hittills längsta flygning någonsin i bolagets 73 år långa historia.

Tillsammans med det svenska utrikesdepartementet genomförde SAS återigen en flygning till Lima i Peru. Denna gång var utgångspunkten i Skandinavien Stockholm Arlanda där en Airbus A350-900 lyfte från den 6 april vid klockan 01.00 med destination Lima.

Flygningarna på sträckan Stockholm-Lima och vice versa är SAS längsta nonstop flygningar någonsin under bolagets 73 åriga historia. Vid 08-tiden på onsdagsmorgonen var Airbus A350-flygplanet återigen på Arlanda efter att ha flugit ungefär 2 400 mil fram och tillbaka. Flygtiden till Lima var ungefär 14 timmar medan hemresan till Stockholm gick betydligt snabbare med en flygtid på nästan 13 timmar.

Syftet med flygningen till Lima var att hämta hem 210 strandade resenärer från Peru. I förra veckan genomförde SAS sin då hittills längsta flygning, enligt bolagets Facebooksida, när man flög Köpenhamn-Lima tur och retur men redan nu har alltså rekordet ändrats.

(Foto: SAS Twitter)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.