Norwegian ska stärka balansen genom att konvertera skuld till eget kapital

Norwegian ska nu ta sig ur sina skulder genom att dessa skulder och ska förvandlas till aktier i flygbolaget. Beslut om förslaget ska tas på en extra bolagsstämma i början av maj.

Norwegians styrelse lägger nu fram en ny krisplan där man ska försöka konvertera skulder till eget kapital och på så sätt uppfylla kraven för att få ta del av Norges ekonomiska stöd till flygbolag. För att få mer eget kapital planerar det norska lågprisflygbolaget för att omvandla bolagets skulder till aktier.

Detta kräver att man sluter avtal med långivare, leasingbolag och leverantörer enligt ett pressmeddelande från Norwegian. Just nu finns det dock inga sådana avtal på plats, men under de kommande veckorna ska Norwegian kontakta sina långivare för att försöka få till avtalen. Ett beslut om förslaget att göra om skulder till aktier ska tas vid en extra bolagsstämma den 4 maj och målet är att avtalen med obligationsägarna ska vara på plats i tid till bolagsstämman.

”Vi kommer under de kommande veckorna att starta dialoger med våra obligationsägare och andra kreditgivare med intentionen att konvertera skulder till aktieinnehav. Det här kommer i sin tur att skapa en plattform som kommer möjliggöra för Norwegian att åter komma upp i luften igen som ett ännu bättre och starkare bolag,” säger Norwegians VD Jacob Schram.

Om planen med att omvandla skulder till aktier går igenom kommer Norwegian att kunna ta emot stöd på tre miljarder norska kronor, motsvarande knappt tre miljarder svenska kronor från den norska staten.

(Foto: News Øresund – Johan Wessman)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.