Svensk finanschef lämnar Lufthansa Group

Lufthansa Groups svenske finanschef Ulrik Svensson lämnar sin position inom koncernen med omedelbar verkan på grund av hälsoskäl.

Sedan januari 2017 har svenske Ulrik Svensson varit den högste chefen över ekonomi in Lufthansa Group, men den 6 april lämnar Svensson sin position som chief financial officer med omedelbar verkan. Orsaken är hälsoskäl.

Ulrik Svensson, född i Varberg, utbildade sig i Stockholm och har bland annat spenderat tre år hos Lufthansa-bolaget Swiss och varit VD hos Melker Schörlings investeringsfirma MSAB innan han kom till Lufthansa under 2017.

Lufthansa säger i ett pressmeddelande att styrelsen nu diskuterar hur den 58-årige svensken ska ersättas.

(Foto: TJDarmstadt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.