61 procentigt tapp för Norwgian

Det globala utbrottet av COVID-19 har påverkat flygbranschen över hela världen och har kraftigt påverkat Norwegians trafiksiffror för mars. Reserestriktioner och minskat resande har resulterat i kraftigt minskad efterfrågan hos bolaget.

Norwegian anpassade linjenätet ett flertal gånger i mars till följd av minskad efterfrågan. Den 10 mars minskade den planlagda kapaciteten med cirka 15 procent. Den 16 mars justerade bolaget kapaciteten ytterligare med en minskning på upp till 85 procent av den planlagda kapaciteten. De allra flesta avgångarna ställdes in från och med 25 mars. Kapaciteten var 40 procent lägre än vad som planlagts och de flygningar som genomfördes hade en kabinfaktor på 72 procent, ned 13,8 procentenheter jämfört med samma månad föregående år.

Kapaciteten minskade med 53 procent jämfört med motsvarande period förra året och den totala trafiken, RPK, minskade med 60 procent. Under mars valde 1 153 283 kunder att resa med Norwegian, en minskning med hela 61 procent.

Norwegian genomförde 77 procent av de planlagda flygningarna i mars och genomförde ett flertal extraflygningar på uppdrag av myndigheter för att hämta hem resenärer. Norwegian fortsatte även att flyga ett antal linjer för att upprätthålla kritisk infrastruktur inom Norden.

”Den extremt snabba utvecklingen av COVID-19 pandemin har haft en betydande inverkan på Norwegians trafiksiffror för mars. Till följd av globala reserestriktioner och kraftigt minskad efterfrågan har Norwegian under mars löpande behövt ställa in avgångar. I samarbete med myndigheter genomförde Norwegian ett flertal extrainsatta flygningar för att hämta hem tusentals skandinaviska resenärer. Jag skulle vilja rikta ett stort tack till alla våra hängivna kollegor och kunder för allt stöd de senaste veckorna”, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

(Foto: David Peacock)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.