COVID-19 – Air Baltic fasar ut Boeing och Bombardier

På grund av COVID-19 kommer Air Baltic inte att flyga mer med både Boeing 737 och Bombardier Dash 8 Q400 när flygbolaget återupptar sin trafik igen. Istället är det en enhetsflotta med Airbus A220 som gäller framöver.

Air Baltic kommer inte att sätta Boeing 737 och Bombardier Dash 8 Q400 i trafik igen efter coronakrisen. Utfasningen av flygplanstyperna påskyndas på grund av COVID-19 och när Air Baltic börjar flyga igen så är det enbart med Airbus A220-flygplan.

För stunden har Air Baltic 22 stycken Airbus A220 i sin flotta men ytterligare 28 flygplan ligger på beställning hos Airbus. Air Baltic har sedan tidigare planerat för en enhetsflotta med A220-flygplan men det hela tidigareläggs nu på grund av COVID-19. Enligt ch-aviation flög Air Baltic även med tolv Dash 8 Q400 innan coronakrisen som nu fasas ut omedelbart.

Air Baltic har för stunden ställt in hela sin verksamhet fram till den 14 april på grund av reserestriktioner som Lettland har infört. Dock flyger man frakt med en specialkonfigurerad Airbus A220.

(Foto: Aero Icarus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.