Nytt SAS-rekord i långflygning

Den längsta nonstop-flygningen i SAS historia genomfördes under gårdagen när en Airbus A350 från bolaget flög direkt från Köpenhamn till Peru för att hämta hem skandinaviska medborgare.

Den 2 april genomförde SAS sin längsta direktflygning någonsin när en Airbus A350-900, SE-RSB, flög direkt mellan Köpenhamn och Lima i Peru. Flygningen lämnade Köpenhamn strax efter klockan 01.00 på torsdagen för att sedan landa i Lima efter en flygtid på närmare 15 timmar enligt Flightradar24.

Returflygningen från Lima till Köpenhamn förväntas landa klockan 08.00 på fredagsmorgonen på Kastrups flygplats. Flygningarna, SK 7030 samt SK 7031 ska hämta hem 200 skandinaviska medborgare som varit fast i Peru på grund av reserestriktioner då Peru infört ett flygförbud för kommersiella flygningar till Europa mellan den 16 mars och 16 april. Ombord kommer ytterligare 90 passagerare att befinna sig, men dessa är inte skandinaviska medborgare.

Resenärerna får betala sina biljetter själva och priserna ligger på 11 000 kronor i SAS Go, 15 400 kronor i SAS Plus och nästan 20 000 kronor för en biljett i SAS Business Class.

När SK 7030 landade på Limas flygplats var det den första landningen för SAS i Sydamerika på närmare 30 år. Genom åren har SAS flugit till Argentina, Brasilien, Chile och Uruguay i Sydamerika uppger check-in.dk.

(Foto: SAS)

En kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.