Kabinpersonal hos SAS hjälper vården

30 kabinanställda hos SAS genomgår nu en utbildning inom vård och omsorg på Sophiahemmet i Stockholm för att hjälpa vården under tiden flyget står stilla på grund av coronakrisen.

SAS har korttidspermitterat 90 procent av sin personal och en del av dessa har fått erbjudande om att utbilda sig inom vården för att stötta den under coronakrisen. De 30 första SAS anställda som till vardags arbetar som kabinpersonal utbildas sedan den 30 mars och fem dagar framåt på Sophiahemmet i Stockholm.

”Det finns otroligt kompetenta personer, till exempel på SAS, som direkt efter avslutad utbildning kommer att kunna avlasta sjukvården så att läkare och sjuksköterskor i än högre grad kan ägna sig åt att vårda patienter. Detta är en samhällsinsats som vi alla måste bidra till”, säger Johanna Adami som är rektor vid Sophiahemmet Högskola.

Sophiahemmet ser nu gärna att den första korta vårdutbildningen för kabinpersonal på SAS sprider sig till andra företag och branscher där anställda är korttidspermitterade. Enligt den nuvarande planen ska kabinpersonalen på SAS kunna stötta vården under hela våren.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.