SAS och Air Leap startar nya linjer

Mitt under den pågående coronakrisen startar både SAS och Air Leap nya linjer på den norska inrikesmarknaden.

Efter ett uppehåll på 17 år börjar SAS den 17 april återigen att trafikera sträckan Oslo Gardermoen-Lakselv. Lakselv som är beläget i Nordnorge har under de senaste åren haft direkttrafik till Oslo med Norwegian, men när Norwegian bestämt sig för att inte trafikera linjen längre tar SAS över.

Oslo-Lakselv kommer att trafikeras med två avgångar i veckan och är anpassad för anställda i det norska försvaret som arbetar på militäranläggningen i Lakslev. Linjen kommer till en början att flygas med Boeing 737-700/800 för att senare under året flygas med Airbus A320neo.

Även det norsk-svenska flygbolaget Air Leap startar nya flygningar under coronatider. Sedan den 1 april har Air Leap börjat flyga mellan Röros och Oslo med Saab 340. Förklaringen till att linjen börjat trafikeras nu, trots COVID-19, har sin förklaring i att det är en upphandlad flyglinje.

Coronaviruset innebär dock att Air Leap samkör Röros-flygningarna med bolagets andra inrikeslinje i Norge, Örland-Oslo. Just nu flyger Air Leap Örland-Röros-Oslo med en Saab 340. Air Leap har även en upphandlad flyglinje mellan Mariehamn på Åland till Stockholm Arlanda som är en viktig inkomstkälla i nuläget.

(Foto: KS-U92)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.