SAS närmar sig stopp för inrikesflyg

BRA, Norwegian och Air Leap stänger sin inrikestrafik helt och SAS kommer nu allt närmare att stoppa sin inrikestrafik på grund av coronavirusets framfart.

Behovet och efterfrågan på inrikesflygresor i Sverige är i det närmaste noll och flygbolag efter flygbolag har valt att stoppa sina inrikeslinjer. BRA slutar flyga på måndag, Air Leap pausar sin enda inrikeslinje för stunden, Örnsköldsvik-Stockholm den 14 april och Norwegian har sedan tidigare stoppat all sin inrikestrafik. Även SAS överväger nu att stoppa sin inrikestrafik vilket skulle lämna nästan samtliga flygplatser i landet utan inrikestrafik. Detta då det är väldigt få passagerare ombord på flygplanen.

SAS kommunkationsdirektör, Karin Nyman, säger till SVT att SAS kommer att flyga så länge det är kommersiellt gångbart men för varje dag som går kommer man närmare ett beslut att stoppa inrikestrafiken.

SAS flyger idag en kraftigt reducerad tidtabell från Stockholm Arlanda till Göteborg, Kalmar, Kiruna, Luleå, Malmö, Ronneby, Skellefteå, Sundsvall, Umeå, Visby, Åre Östersund och Ängelholm Helsingborg. Flygningarna på inrikeslinjerna utförs främst med ATR 72-600 och Airbus A320neo.

Om även SAS väljer att pausa sin inrikestrafik helt är det enbart en del av den upphandlade trafiken som kommer att finns kvar.

(Foto: Billund Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.